یگانهیگانه، تا این لحظه: 13 سال و 8 ماه و 16 روز سن داره

یگانه عزیزم

نحوه از شیر گرفتن

1391/3/25 17:15
نویسنده : مامان یگانه
61,757 بازدید
اشتراک گذاری

 ٢٨ اردیبهشت یگانه جون رو از شیر گرفتم خدا رو شکر آسون بود.

اگه میخواین مطالبی راجع به چگونگی از شیر گرفتن و نحوه از شیر گرفتن یگانه جون رو بدونین ادامه مطلب رو بخونین...........

باتوجه به  آيات قرآن مدت شيردهي 2سال است و در اين زمينه ائمه معصومين سفارش هاي فراواني دارند:

در بعضي روايات رضاع و شيردهي كمتر از 21ماه را ظلم وستمي به كودك ميشمارند.

ويادر رواياتي 21ماه شيردهي را لازم و ضروري ميشمارند.

همچنين در رواياتي شيردهي بيشتر از 2سال نهي شده است.

راههاي گرفتن فرزند از شير

براي گرفتن از شير هرگز خشونت به كار نبريد و از كارهايي مانند ماليدن ادويه تند و چسب برق وغيره خودداري كنيد.چنانچه كودك اصرار دارد كه شير بخورد او را از خود نرانيد.

 

توسل به ائمه معصومين

انتخاب زمان و مكان خوب هميشه مخصوصا براي شروع و پايان كارهاي مهم و با ارزش، از روش بزرگان و علماي دين بوده و هست. لذا نيكوست كه براي پايان اين عمل با ارزش و پر از اجر نيز زمان ومكان مناسب و نيكويي را برگزينيم و پس از در نظر گرفتن موقعيت كودك و فصل مناسب براي از شيز گرفتن، از نطر معنوي نيز مكان مقدسي چون حرم ائمه معصومين را انتخاب كنيم.

سفارش يكي از بزرگان در اين زمينه

در ماههاي آخر شيردهي كه تصميم گرفته ايد آرام آرام كودك را از شير بگيريد، وضو گرفته و باطهارت وارد حرم مطهر يكي از ائمه معصومين و يا امام زادگان شويد و آنگاه كه زير بقعه اي متبرك قرار گرفتيد، پس از زيارت آن معصوم و دعا و توسل به آن بزرگوار در حالي كه اناري شيرين را دانه كرده و در پيش رو داريد، رو به قبله بنشينيد و ضمن تلاوت سوره مباركه يس از هر2سينه به كودك شير دهيد تا كاملا تخليه شوند و در حين تلاوت به دانه هاي انار بدميد. در پايان، ثواب تلاوت اين سوره را به روح مقدس حضرت علي اصغر(ع) و مادرش هديه نماييد و در آن مكان مقدس و متبرك از خداوند بخواهيد كه اين دوره شيردهي را به كرمش از شما بپذيرد و با اتمام اين دوره، روزي معنوي فرزندتان را فراوان گرداند. سپس كم كم انار دانه كرده يا آب آن را به طور كامل به كودك بخورانيد. (توجه كنيد كه شيرين بودن اين انار بسيار مورد تاكيد است و به طور كلي خوردن انار شيرين بسيار مفيد بوده و در تعاليم ديني خوردن آن در روز جمعه سفارش شده است. همچنين متخصصين تغذيه نيز خوردن انار شيرين را براي ايجاد آرامش، رفع اضطراب و وسواس موثر ميدانند.)

جايگزيني

براي قطع شبردهي لازم است از اصل جايگزيني استفاده نموده و زمينه را براي جدايي از شير مادر فراهم نماييد.جايگزيني ها عبارتنداز:

جايگزيني غذايي

كودكي كه در طي دوران شيرخوارگي به مكيدن شير مادر عادت كرده است، در هنگام ترك شير بهانه گيري ميكند. براي رفع اين بهانه گيري ها خوراندن مايعاتي چون شيرر يا آبميوه مفيد است البته بايد ساعت خوردن اين مايعات مانند ساعت خوردن شير در روز باشد. اگر وابستگي و مقاومت كودك، شما را دچار مشكل كرد، ميتوانيد جايگزيني براي مكيدن او پيدا كنيد كه در اين صورت استفاده از شيشه پستانك دار ارجح است. البته چنانچه اين مشكل وجود نداشته باشد استفاده  از استكان مناسبتر و بهتر است.

جايگزيني روحي و عاطفي

به طور كلي ميدانيم كه خوردن شير مادر براي كودك فقط تامين نياز غذايي او نيست، بلكه در آغوش مادر بودن، تماس بدني با او و...niniweblog.comبسياري از نيازهاي روحي و عاطفي كودك رانيز ارضا ميكند.پس بايد توجه داشت كه با گرفتن شير مادر، كودك از نطر عاطفي و روحي دچار كمبود نشود.همچنين به ياد داشته باشيد كه قرار است شير از بچه گرفه شود نه مادر از او. پس سعي كنيد كودك را از شير مادر غافل كنيد اما خود، از بچه غافل نشويد و از طريق ديگري محبتتان را به كودك نشان دهيد و وقت كافي را با او صرف كنيد تا كودك شما اين توجه و همراهي را درك كند.

انجام شيوه گام به گام

روش گام به گام همزمان با جايگزيني غذايي و روحي و عاطفي انجام ميشود. تمام اين دوره بايد حدود 3ماه طول بكشد تا بطور كامل شير از بچه گرفته شود. طو اين دوره بستگي به ميزان وابستگي كودك به شير مادر دارد.

از فوايد مهم اين روش آن است كه بدليل تدريجي بودن مادر و كودك، هيچ يك از نظر عاطفي و روحي احساس خلا و ناراحتي نميكنند و به راحتي شير ترك ميشود.

در دوره اول اين دوره، كم كم شير دهي از روز آغاز ميشود. براي اين منظور:

دفعات شير دادن در روز را كم كنيد. يعني فاصله بين شير دادن ها را كمي طولاني تر نماييد.

كم كردن تغذيه با شير مادر را از صبح ها شروع كنيد . بعد از يك الي دو هفته در بعد از ظهرها اينكار را انجام دهيد.

در زمانهايي كه به كودك شير نميدهيد، بايد او را بطريقي سرگرم كنيد كه به خوردن فكر نكند.

اگر كودك بزرگتر باشد و ميتواند بفهمد، مادر بايد به او تفهيم كند كه وقت خوردنش فرا خواهد رسيد و آن را به بعد موكول كند.

در نيمه دوم اين دوره، به تدريج شروع به كم كردن دفعات شير در شب ها كنيد و شير دهي شبانه را آخر از همه قطع كنيد.

تجربيات من

من يك شانس بزرگ داشتم كه يگانه جون چند وقتي بود كه شب ها شير نميخورد (چي ميشد كه براي شير بيدار ميشد) اكثرا كه بيدار ميشد ميگفت آب و آب ميخورد. براي همين هرشب كنارمون يك پارچ دردار و ليوان ميذاشتيم (خوب نيست شب آب بمونه براي همين از پارچ در دار استفاده ميكردیمniniweblog.com

وقتي هم تصميم گرفتم شير دادن رو قطع كنم جدي تصميم گرفتم و تاريخشو بامشورت با دكتر و باباجون يگانه مشخص كردم(آخه بعضي ها تصميم ميگيرن اما يك كم كه كودك بهانه ميگيره يا دلشون ميسوزه يا حوصله ندارن و دوباره بهش شير ميدن و تمام زحماتشون به هدر ميره) دكتر گفت 25تير(يگانه 2ساله ميشه) خيلي گرمه و بايد آخر ارديبهشت يا شهريور اينكار رو انجام بدم.

اوايل روزي 4دفعه بهش شير ميدادم بعد 3دفعه صبح و ظهر و شب و بعد فقط ظهر و شب  و اواخر هم فقط كمي قبل خواب(كه بعدش دندونهاشو بشورم كه شير روش نمونه و خراب بشه)niniweblog.comاما چون زودتر از اون چيزي كه فكر ميكردم پيش رفتم از اون تاريخي كه معلوم كرده بوديم زودتر به مرحه آخر رسيديم و هفته آخر حتي شب در ميون بهش شير ميدادم حتي خود يگانه هم نميگفت شير ميخوام و من خودم بهش ميدادم (دلم براش ميسوخت آخه فكر ميكنم اون داشت فراموش ميكرد ومن كه بهش شير ميدادم يادش ميومد) كلا يك ماه  حدودا طول كشيد.

البته شب ها به خصوص بهش خوب غذامیدادم که سیر بشه چون اکثرا بچه ها کامل غذا نمیخورن و نصفه شب گرسنه میشن برای شیر خوردن بیدار میشن و وقتی که بزرگ ان با شیر مادر سیر نمیشن و هی میخورن. غافل از اینکه بعد از یکسالگی اول باید کودک غذا بخورد وبعد که سیر شد شیر مادر را به عنوان دسرش بخورد وشیر مادر دیگر حکم غذای اصلی و سیرکننده او راندارد.

در روز هم برای اینکه یک کم حواسشو پرت کنم وقتی خیلی بهانه میگرفت تنقلات سالم مثل کشمش و نخود و توت خشک و ... بهش میدادم.

در اين مدت مخصوصا اوايلش يك كم سخت بود تا مينشستم يگانه هم ميومد روي مبل و ميگفت جي جي و من هر دفعه مجبور بودم براش توضيح بدم كه هنوز وقتش نشده و مثلا ظهر كه بابايي اومد خونه نهار خورديم اون موقعه وقتشه و يا اينكه بهش ميگفتم جي جي مال ني ني كوچولويه و يگانه بزرگ شده يك عروسكش كه كوچيك بو د ميگفتم اين ني ني كوچولويه جي جي ميخوره نگاه كن ماماني بابايي دايي جون واميرمحمد(پسرعمش)زينب(دخترعموش).. نميخورن و هردفعه براش تكرار ميكردم يا اينكه خودش لباسشو ميداد بالا و ميگفت بخور يعني ماماني تو بخور و منم ميگفتم نه ماماني بزرگ شده نميخوره و اون يكي يكي اسم ها رو ميگفت و من ميگفتم نه نميخوره(مثلا ميگفت بابايي من ميگفتم نه بابايي هم نميخوره بابايي بزرگ شده و..)

من هيچ وقت هم از فلفل و اينجور چيزا هم استفاده نكردم و  يا بهش نگفتم جي جي نيست پيشي خورده يا گم شده و..بلاخره اين چيزي كه كودك باهاش انس گرفته و بزرگ شده و اگه يكدفعه و يا بطرز نادرستي ازش گرفته بشه و يا يكهو براش غيب بشه ممكنه دلبند ما دچار مشكلاتي بشه و صدمات روحي ببينه و يا منزوي و گوشه گير يا عصبي و پرخاشگر بشه.

به گفته دكتر حبشي خود ما اگه يك دوستي داشته باشيم  كه هرروز باهاش درد دل ميكرديمو..اما يك روز كه ميريم دم خونش بهمون بگن نيست يا گم شده ويابا عصبانيت ما را بيرون كنن چه حالي ميشويم؟!

من سعي كردم فقط يگانه رو از شير بگيرم نه از خودم. يگانه حتي تا چند روز بعدش هم دست ميزد و لمسش ميكرد و حتي خودش ميگفت جي جيه. مال ني نيه و ميخنديد. و مطمئن بود كه جي جي هست وهيچ اتفاقي نيفتاده و بزرگ شده و بزرگها نميخورن همين.

و28 ارديبهشت شب جمعه يگانه جون رو ازشير گرفتيم.

اما روي هم رفته خدارو شكر. راحت بود نسبت به اون چيزيكه همه ميگفتن.

راستي بعضي از اين مطالب از كتاب ريحانه بهشتي بود.

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (4)

محقق زایمان طبیعی
25 خرداد 91 22:58
مبارک باشه

به چی شک دارین؟


اومدم گفتم براتون
مامان بیتا
26 خرداد 91 17:54
سلام عزیزم ممنونم که جویای احوال خواهرمی گلم اون یه کمی گرفتاره خودش به موقعش میاد
مامانی درسا
27 خرداد 91 2:25
عزیزم خداروشکر که خیلی ماهرانه اینکارو کردی و دخترکم اذیت نشد ..... ممنون به موقعش از تحربیاتت استفاده میکنم .....


ممنون
مامان ایهان
11 اسفند 93 1:22
سلام مرسی از مطلب خوبتون .منم 21 فروردین پسرمو از شیر میگیرم دعا کنیین پسر منم راحت از شیر گرفته بشه اخه خیلی وابسته هست سلام انشاا..